Cookie Privacy PolicyCookie Privacy Policy

HomeDLB-TeamDLB-team

DLB-team

Hoe het allemaal begon

Voor zijn verjaardag kreeg Peter in 2013 een "doe het zelf" bier-brouwblik. Hoewel het biertje uiteindelijk niet te zuipen bleek, is zijn fascinatie voor het zelf bier brouwen aangewakkerd. Met hulp van een goede vriend start hij met het brouwen van verschillende recepten.

In 2014 vraagt Peter zijn broer Rob om mee te brouwen. Rob, die met zijn twee rechterhanden de brouwinstallatie verder uitbreid, raakt ook verslaafd aan het brouwproces en samen brouwen ze uiteindelijk de basis van het bier dat later ’t Wosterhout’s Snollebolleke gaat heten.

In 2015 proeft schoonbroer (zwager) Ronald van het zelf gebrouwen bier en is direct verkocht. Hij besluit het bier een gezicht te geven door er etiketten voor te ontwerpen. Als oud-lid van Pint en ervaringsdeskundigen is hij zo enthousiast over het bier dat hij de andere broers overtuigd het bier op de markt te brengen.

Zo besluiten de drie broers in 2016 om hun fascinatie voor bierbrouwen op een hoger niveau te tillen. V.O.F. De Lastige Broertjes wordt officieel ingeschreven en een crowdfunding wordt op poten gezet. Binnen 2 maanden is het beoogde startkapitaal ruimschoots binnen en wordt koortsachtig begonnen aan een eerste batch van 750 liter Wosterhout’s Snollebolleke.

In januari 2017 presenteert niemand minder dan burgemeester Huisman van Oosterhout het eerste flesje Wosterhout’s Snollebolleke. Binnen twee weken is de hele voorraad uitverkocht.

Inmiddels veroverd ’t Wosterhout’s Snollebolleke steeds meer harten en werken De Lastige Broertjes aan nieuwe mooie bierrecepten. Wil je meer weten over De Lastige Broertjes? Houd dan de facebookpagina https://www.facebook.com/Delastigebroertjes in de gaten of check ze in op https://untappd.com/DeLastigeBroertjes.

Klik hier om terug te keren naar het DLB-Team

Het DLB-team

3 gepassioneerde broers, 1 visie, 1001 bierideeën...

De bieren van De Lastige Broertjes worden ontdenkt in het DLB-Lab. In deze kleine brouwerij wordt wekelijks koortsachtig gewerkt aan nieuwe smaken en bierideeën.
Door variaties te maken op eerder uitgewerkte recepten worden de bieren van De Lastige Broertjes steeds verfijnder. Wanneer het recept goed genoeg is wordt het bier in een grotere oplage gebrouwen.

Later als we groot zijn...

Het brouwen van bier is onze passie. Het genot waarmee ons bier gedronken wordt, de kroon op ons werk. Onze missie is het brouwen van onvergetelijk lekkere bieren. Uitzonderlijk in smaak en beleving.
En later als we groot zijn... hopen we dat iedere bierliefhebber kan genieten van onze creaties.

Genieten doe je samen!

Genieten van een mooi bier is nog fijner als je dat gevoel kunt delen met anderen. Als bier brouwer staan we midden in de samenleving. Bier verbind, bier verbroederd. De samenleving is onze inspiratiebron, vormt ons publiek en geeft ons bestaansrecht. Zoals een goed bier, vinden we dat ook de samenleving in balans moet zijn.
Hier dragen we graag een steentje aan bij. Zo gebruiken we uitsluitend natuurlijke producten voor onze bieren, gaan we zuinig om met water en zijn we voor verantwoord alcohol gebruik. Maar soms is één steentje niet genoeg. We dragen dan ook graag een extra steentje bij, daar waar dit in de samenleving nodig is. Zo dragen we bijvoorbeeld sinds 2016 stichting Scleroderma Framed een warm hart toe. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan op http://www.sclerodermaframed.com

Historie

In 2014 besloten De Lastige Broertjes om samen te zoeken naar de lekkerste bieren. Niet in de winkel of op het internet, maar door zelf te gaan brouwen. Resultaat: Een breed assortiment aan smakelijke bieren!
Lees hier over hoe het allemaal begon.

Media

2017

Over De Lastige Broertjes
Bierista.nl

Presentatie Wosterhout’s Snollebolleke
BNdestem.nl
Nieuws.nl
Lokaaltotaal.nl
Hetkanton.nl

2016

Over De Lastige Broertjes

JSN Yoyo template designed by JoomlaShine