Cookie Privacy PolicyCookie Privacy Policy

HomeDLB-TeamDLB-teamHoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Voor zijn verjaardag kreeg Peter in 2013 een "doe het zelf" bier-brouwblik. Hoewel het biertje uiteindelijk niet te zuipen bleek, is zijn fascinatie voor het zelf bier brouwen aangewakkerd. Met hulp van een goede vriend start hij met het brouwen van verschillende recepten.

In 2014 vraagt Peter zijn broer Rob om mee te brouwen. Rob, die met zijn twee rechterhanden de brouwinstallatie verder uitbreid, raakt ook verslaafd aan het brouwproces en samen brouwen ze uiteindelijk de basis van het bier dat later ’t Wosterhout’s Snollebolleke gaat heten.

In 2015 proeft schoonbroer (zwager) Ronald van het zelf gebrouwen bier en is direct verkocht. Hij besluit het bier een gezicht te geven door er etiketten voor te ontwerpen. Als oud-lid van Pint en ervaringsdeskundigen is hij zo enthousiast over het bier dat hij de andere broers overtuigd het bier op de markt te brengen.

Zo besluiten de drie broers in 2016 om hun fascinatie voor bierbrouwen op een hoger niveau te tillen. V.O.F. De Lastige Broertjes wordt officieel ingeschreven en een crowdfunding wordt op poten gezet. Binnen 2 maanden is het beoogde startkapitaal ruimschoots binnen en wordt koortsachtig begonnen aan een eerste batch van 750 liter Wosterhout’s Snollebolleke.

In januari 2017 presenteert niemand minder dan burgemeester Huisman van Oosterhout het eerste flesje Wosterhout’s Snollebolleke. Binnen twee weken is de hele voorraad uitverkocht.

Inmiddels veroverd ’t Wosterhout’s Snollebolleke steeds meer harten en werken De Lastige Broertjes aan nieuwe mooie bierrecepten. Wil je meer weten over De Lastige Broertjes? Houd dan de facebookpagina https://www.facebook.com/Delastigebroertjes in de gaten of check ze in op https://untappd.com/DeLastigeBroertjes.

Klik hier om terug te keren naar het DLB-Team

Historie

In 2014 besloten De Lastige Broertjes om samen te zoeken naar de lekkerste bieren. Niet in de winkel of op het internet, maar door zelf te gaan brouwen. Resultaat: Een breed assortiment aan smakelijke bieren!
Lees hier over hoe het allemaal begon.

Media

2017

Over De Lastige Broertjes
Bierista.nl

Presentatie Wosterhout’s Snollebolleke
BNdestem.nl
Nieuws.nl
Lokaaltotaal.nl
Hetkanton.nl

2016

Over De Lastige Broertjes

JSN Yoyo template designed by JoomlaShine