Cookie Privacy PolicyCookie Privacy Policy

HomeHet bier

Wosterhouts Snollebolleke

Het Wosterhouts Snollebolleke is een vol ronde blondine. Haar fris-zoete smaak heeft menig liefhebber betoverd.

Ze is oogstrelend, blond, bourgondisch, rond en is vaak te ontmoeten in de kroeg. Er wordt over haar gesproken, maar ondanks dat, zou menig man (en vrouw) graag eens van haar willen proeven. Haar friszoete geuren, zachte maar gepassioneerde smaak maken haar als honing voor de bijen. En heb je eindelijk contact, dan kun je geen genoeg van haar krijgen. Het Wosterhouts Snollebolleke pakt je in en laat je gedurende de avond niet meer los!

Blond bier

Een blond bier is een bier van hoge gisting. Het bier wordt net als pils (lage gisting) gebrouwen van lichte moutsoorten maar kent doorgaans een hoger alcoholgehalte. Met name in Nederland wordt het blond bier op smaak gemaakt met verschillende hop soorten. De hop geeft een frisse fruitsmaak aan het bier en een bepaalde bitterheid. In veel Belgische blond bieren wordt de smaak vaak door de gebruikte gist bepaald. Het blond bier is sinds de tweede helft van de 20e eeuw steeds populairder geworden. Naast de traditionele donkere bieren hebben veel brouwerijen nu ook een Tripel, IPA, Saison of Sterk Blond in het assortiment.

Smaakvol

Wosterhout’s Snollebolleke is gebrouwen met Styrian goldings hop. Deze hop geeft het bier een licht kruidig aroma met een vleugje pijnboom en citrus. We hebben er voor gekozen Simcoe Hop toe te voegen tijdens het vergistingsproces. Dit proces wordt ook wel koudhop of dryhop genoemd. De hop geeft in dit proces geen bitterheid af maar wel een heerlijke smaak en geur. Simcoe hop heeft als eigenschap om aroma’s van passievrucht, eikenhout en abrikoos af te geven. Deze combinatie geeft dit licht zoete blond bier een fris-hoppige afdronk.

JSN Yoyo template designed by JoomlaShine