Cookie Privacy PolicyCookie Privacy Policy

HomeHet verhaal

Een eerbetoon aan Mooie Keetje

Ze is geboren begin 19e eeuw. Mooie Keetje, dochter van een herbergiersechtpaar in Oosterhout. Mooie Keetje kreeg haar naam omdat ze bekend stond als een prachtige vrouw. Met haar betoverende blauwe ogen en haar mooie roze lippen was ze een graag geziene dame. Velen vielen voor haar schoonheid, haar goede karakter en haar humor.

Koninklijke aandacht

Toen Keetje de herberg van haar ouders overnam, zat de gelagkamer altijd vol gasten. Ze was zo populair, dat sommigen beweren dat Koning Willem II en later zelfs zijn zoon, Koning Willem III, een verhouding met haar hebben gehad.

Een eerbetoon aan Mooie Keetje

Hoewel onze huidige koning het wat verderop zoekt, is Oosterhout ook in de 21e eeuw bedeeld met prachtige en graag geziene dames. Met de geuzenaam Wosterhout’s Snollebolleke brengen De Lastige Broertjes dan ook een eerbetoon aan alle Oosterhoutse schoonheden en in het bijzonder aan Mooie Keetje.

Verleidelijk blond bier

‘t Wosterhout’s Snollebolleke is een stevige blondine met een alcoholpercentage van 8.6% . Met haar volle en ronde smaak, met tonen van diverse citrusvruchten, heeft ze al menig bierliefhebber verleid.

Ambachtelijk gebrouwen

Wosterhout’s Snollebolleke is gebrouwen met Styrian Goldings hop. Deze hop geeft het bier een licht kruidig aroma met een vleugje pijnboom en citrus. We hebben er voor gekozen Simcoe hop toe te voegen tijdens het vergistingsproces. Dit proces wordt ook wel koudhop of dryhop genoemd. De hop geeft in dit proces geen bitterheid af maar wel een heerlijke smaak en geur. Simcoe hop heeft als eigenschap aroma’s van passievrucht, eikenhout en abrikoos af te geven. Deze combinatie geeft dit licht zoete blond bier een fris-hoppige afdronk.

JSN Yoyo template designed by JoomlaShine